Копанарите в България са румънско малцинство, като в състава му би

...
Копанарите в България са румънско малцинство, като в състава му би
Коментари Харесай

Защо копанарската магия е най-страшната

Копанарите в България са румънско малцинство, като в състава му би трябвало да има и българи, и роми. В момента обаче това малцинство е напълно ромско. То е влахоезично, само че бидейки в рамките на България, приказва на български. Изповядва християнството. Копанарите обитават основно Източна България.

Почти невероятно е да се дефинира тъкмо броя на това говорещо на влахо-румънски акцент население. Броят им надвишава 50 000. Произходът им се търси по времето на румънското иго в Южна Добруджа. След като румънските колонисти се изселват, принудително доведеното население, доведено от Румъния - копанарите, взема решение да остане.

Традиционният поминък на копанарската общественост е правенето на вретена. При тях чергарският поминък стартира през март и продължава до Димитровден. Винаги са живеели мизерно, само че със занаята са успявали да изкарат прехраната си. Днес обаче занаятът им е западнал и някои от тях са намерили други способи да изкарват прехраната си - чрез правенето на черни вълшебства.

Според експерти по магиите черната копанарска магия  е най-страшната, с която може да се сблъска човек. Обяснението за типа и е, че се вселява във движимостите на жив човек, като най- удобно е фотография или косъм. След това този предмет се слага в гроб.

Ако стремежи резултат е бърза смърт - предметът се слага в свеж гроб. Ако се желае постигането на мудна и мъчителна гибел, надлежно се заравя в доста остарял гроб, откъм краката.

Друга вариация на черната магия на копанарите е с черен живак, като тя още веднъж е смъртоносна. Също по този начин до същия край би довела дори копанарската клетва - толкоз мощна е тя.

Развалянето на копанарските магии е, както и самите те, най-сложната и трудоемка задача. Тя черпи сили от други, астрални светове, като те са познати единствено на магьосниците копанари.

Стандартната черна магия се прави комплицирано, от конец, вода, яйца, пръст от гроб, животинска урина, като при приготвянето се изричат специфични заклинания.

Развалянето би трябвало да се прави от човек, който познава копанарите и техните практики. Никога за повреждане на магия не се върви при друговерец. Наистина, копанарите са християни, само че тези, правещи вълшебства, изповядват своя религия, която да им разреши такива волности.

От който да ти е направена магия - постоянно отиваш за нейното повреждане при човек, изповядваш твоята религия. Отидеш ли при различен, това ще отслаби още повече отбраната ти и ще разреши на магията да те застигне.
Източник: sanovnik.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР